default_mobilelogo

De doelgroep in podologie is heel breed. Zowel kinderen tot senioren behoren tot onze doelgroep en deze personen hebben ook zeer uiteenlopende klachten. Dit kan gaan van x-benen en platvoeten bij kinderen tot reuma en artrose bij senioren.

Personen met diabetes of personen die een kankerbehandeling ondergaan, behoren ook tot onze patiënten.

Diabetes is een systematische aandoening. Deze ziekte kan heel veel teweegbrengen in het menselijk lichaam, en heeft daardoor ook zijn effect op de voeten. Zowel op de zenuwen en als op de bloedvaten. Het bloedsuikergehalte dat slecht geregeld is bij een diabetespatiënt en een te kort aan goede voetverzorging, kan leiden tot voetwondes en zelfs tot amputaties. De podoloog is de enige erkende paramedicus/persoon die voetverzorging mag doen bij diabetespatiënten en/of risicovoeten. (KB 78 sinds maart 2016)

Een kankerbehandeling kan op zijn beurt ook effect hebben op de voeten, meerbepaald op de huid, maar ook op de nagels en de zenuwen.  Deze effecten zijn zeer sterk afhankelijk van de soort behandeling: doelgerichte therapieën, chemotherapie, chirurgie, immunotherapie,...
Hierdoor behoren de voeten van een kankerpatiënt ook onder de term ‘risicovoet’. Deze mag enkel en alleen behandeld worden door een erkend podoloog.

photobox