default_mobilelogo
 

Ik ben Yaswanti Delemarre, afgestudeerd als podoloog in 2013.

Geboren en getogen in Gent in 1991.

 

Waarom “podologie” hoor ik je denken? Met de mensen hun voeten spelen ? 

Neen, ik hou van uitdagingen en in de podologiewereld kan ik mijn ei kwijt!

Podologie is zeer gevarieerd en iedere patiënt is voor mij een uitdaging. Dit kan gaan van het plaatsen van een nagelbeugel voor een ingegroeide teennagel tot het maken van podologische zolen bij een patiënt met knieproblemen.

Patiënten die mij reeds enkele jaren kennen, weten dat ik zeer sociaal en heel open ben. Verhalen over mijn privéleven, daar deins ik niet voor terug. Patiënten moeten het gevoel hebben dat ze bij mij terechtkunnen voor hun voetproblemen maar ook voor een aangename babbel tijdens de behandeling.

Ik hou van een nette en cleane praktijk met een kleine twist. 

De praktijk is in mijn privé-woning gevestigd waardoor het voor de patiënt laagdrempelig is om bij mij op consultatie te komen.

Professioneel, huiselijk en ontvankelijk zijn de sleutelwoorden.

 

Niet alleen in mijn privépraktijk kan je mij terugvinden, maar ook in het operatiekwartier.
Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages doorlopen in het operatiekwartier in ziekenhuizen over heel Vlaanderen en Brussel. Toen wist ik het zeker: ik wil instrumentiste worden!
Door mijn doorzettingsvermogen (en koppigheid) ben ik bij dr Devos Bevernage terechtgekomen; voet- en enkelchirurg in het UZ Gent en het Delta Hospitaal te Oudergem - Foot and Ankle Institute.
Sinds 2014 ben ik zijn vaste instrumentiste en opereren we iedere vrijdag voet- en enkelproblemen. Dit kan gaan van een hallux valgus tot een enkelprothese.
Door onze nauwe samenwerking kan er snel geschakeld worden indien een operatie nodig zou zijn.

Foot and ankle institute

  

Mijn karakter kan ik als volgt omschrijven (na enkele tips van familie en vrienden): 

Flexibel

Leergierig

Doorzettend

Creatief

Enthousiast

Geduldig

Koppig

Kieskeurig

 

 

Door enkele van deze eigenschappen werd ik getriggerd om nog meer te betekenen in de podologiewereld zelf: de beroepsvereniging!
De beroepsvereniging BVP-ABP is iets wat me zeer nauw aan het hart ligt. In 2018 werd ik bestuurslid en in 2020 verkozen tot president. Samen met 8 andere bestuursleden staan we dagelijks in om de belangen te behartigen van ons mooi beroep, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, maar ook op wereldniveau.

De vereniging is er niet alleen voor podologen in België, maar ook voor patiënten. 

Meer over podologie

 

 

 

 

photobox