"Podologie is een jonge wetenschappelijke discipline die nog volop evolueert. Het functioneren van de voet staat centraal, maar dat gaat bijzonder breed." 

Een podoloog is een paramedicus die voetproblemen analyseert en zo nodig ook behandelt. Dit kan gaan over zowel nagel- en huidaandoeningen, maar ook over problemen ter hoogte van het bewegingsstelsel (enkel, knie, heup en rug).

Hiervoor stellen wij een specifiek behandelingsplan op van voetverzorging tot zooltherapie.

Zowel kinderen, volwassenen als senioren kunnen bij ons terecht.

Ook voor sporters, diabetici, reumapatiënten en kankerpatiënten spelen wij een belangrijke rol naar preventie en verzorging toe.
Hiernaast assisteren wij ook in het operatiekwatier.

De opleiding bachelor in de Podologie wordt volbracht aan de Artevelde Hogeschool te Gent en is een bacheloropleiding van 3jaar.
Tijdens de opleiding word je klaargestoomd om een echte bewegingsdeskundige/biomechanicus te worden.
De vakken zoals anatomie, fysiologie en biomechanica zijn nog maar een klein onderdeel uit het zeer gevarieerd programma.

Op de website van de Artevelde Hogeschool vindt u meer informatie over de opleiding.

Sterk en licht materiaal met een lange levensduur

BORGinsole inlegzolen worden geproduceerd uit Ethyl Vinyl Acetaat. EVA heeft als eigenschap zeer licht in gewicht te zijn, gekoppeld aan een hoge sterkte en duurzaamheid. Het materiaal wordt NIET eerst opgewarmd en ook NIET samengeperst, wat maakt dat de open celstructuur behouden blijft.

Alles over Borginsole.

Belgische Vereniging der Podologen

Association Belge des Podologues

BVP-ABP nu beter bekend als “podologie.be”.
Podologie.be is naast een verwijzing naar de website ook een naam die duidelijk aangeeft waar de beroepsvereniging voor staat. Geen naamsverandering maar een aanvulling op de sterke en bekende naam van de BVP-ABP.

Lees meer

Adres

Pieds Sur Terre
9340 Lede, Hoging 70

+32 479 810 849
info@pieds-sur-terre