Hoe draag ik mijn podologische zolen?

Enerzijds dienen podologische zolen terecht te komen in de juiste schoenen (volgens de specifieke activiteit gekozen), en anderzijds dienen ze maximaal gedragen te worden.

Ik zal tijdens de maatafname en bij het afleveren van je podologische zolen specifiek en individueel gericht schoenadvies geven. Dit is afhankelijk van het soort sport, activiteit, beroep, leeftijd en omstandigheid…

Algemeen wordt aangenomen dat een goede schoen:

  • De juiste pasvorm heeft en zo de vorm van de voet respecteert
  • Een maximale hakhoogte van 2.5 cm bezit
  • Altijd een hielcontour heeft die stevig is
  • Nooit in het midden van de schoen mag plooien
  • Altijd ter hoogte van de voorvoet moet kunnen plooien
  • Best een uitneembare binnenzool heeft
  • Erg handig zijn ook schoenen met veters

Voor sporters zal ik ook het juiste sportschoenadvies geven (loopschoen, voetbalschoen, basketbalschoen,…). Er wordt steeds een lijst met merken en types sportschoenen meegegeven, specifiek voor jouw looppatroon.

Het is noodzakelijk om jaarlijks op controle te komen met uw podologische zolen om een optimale correctie te behouden, indien nodig wordt dit onmiddellijk aangepast.
Tijdens deze controle wordt er ook een klinisch en biomechanisch onderzoek gedaan.

Sterk en licht materiaal met een lange levensduur

BORGinsole inlegzolen worden geproduceerd uit Ethyl Vinyl Acetaat. EVA heeft als eigenschap zeer licht in gewicht te zijn, gekoppeld aan een hoge sterkte en duurzaamheid. Het materiaal wordt NIET eerst opgewarmd en ook NIET samengeperst, wat maakt dat de open celstructuur behouden blijft.

Alles over Borginsole.

Belgische Vereniging der Podologen

Association Belge des Podologues

BVP-ABP nu beter bekend als “podologie.be”.
Podologie.be is naast een verwijzing naar de website ook een naam die duidelijk aangeeft waar de beroepsvereniging voor staat. Geen naamsverandering maar een aanvulling op de sterke en bekende naam van de BVP-ABP.

Lees meer

Adres

Pieds Sur Terre
9340 Lede, Hoging 70

+32 479 810 849
info@pieds-sur-terre